HuntingNut
HuntingNut
   Login or Register
HomeCommunity ForumsPhoto AlbumsRegister
     
 

User Info

Welcome Anonymous


Membership:
Latest: eeschunerronni
New Today: 1
New Yesterday: 2
Overall: 12471

People Online:
Members: 0
Visitors: 52
BOT: 5
Total: 57
Who Is Where:
 Visitors:
01: Home
02: Forums
03: Forums
04: Forums
05: Forums
06: Forums
07: Home
08: Home
09: Forums
10: Forums
11: Forums
12: Forums
13: Home
14: Forums
15: Forums
16: Forums
17: Forums
18: Forums
19: Forums
20: Forums
21: Forums
22: Home
23: Forums
24: Forums
25: Photo Albums
26: Forums
27: Photo Albums
28: Forums
29: Forums
30: Forums
31: Forums
32: Your Account
33: Forums
34: Forums
35: Forums
36: Forums
37: Forums
38: Forums
39: Forums
40: Forums
41: Forums
42: Photo Albums
43: Forums
44: Forums
45: Photo Albums
46: Forums
47: Forums
48: Forums
49: Home
50: Forums
51: Forums
52: Forums
  BOT:
01: Photo Albums
02: Your Account
03: Forums
04: Forums
05: Forums

Staff Online:

No staff members are online!
 

Coppermine Stats
Photo Albums
 Albums: 304
 Pictures: 2340
  · Views: 296110
  · Votes: 1302
  · Comments: 85
 

Support our Advertisers

No Database Treeview
Help / Support / How-to's / Discussion related to PointBlank Software and External Ballistics in general
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index » PointBlank Software

View previous topic :: View next topic  
Author Message
fish_guy10
Rookie Member
Rookie Member


Joined: Dec 08, 2010
Posts: 1

PostPosted: Wed Dec 08, 2010 6:36 am    Post subject: No Database Treeview Reply with quote

Hello. I found this site, probably like others, while searching for ballistic software; looks like a place to pull up a chair, pour a glass of sippin' whiskey, and stay awhile.

Anyway, I downloaded the PointBlank Software and it seems to be a great product. I am having a few issues, the most frustrating being that when I go to the Ballistics "tab" or menu, there is no database tree on the left. The load variables input are on the left.

I can go back out to the "Load Database" tab, click on a different load or target and then go back into the Ballistics tab and it will have changed the load.

Any words of advice?
Back to top
View user's profile
slimjim
Super Member
Super Member


Joined: May 16, 2009
Posts: 7126
Location: Fort Worth TX

PostPosted: Wed Dec 08, 2010 6:48 am    Post subject: Re: No Database Treeview Reply with quote

Welcome to HuntingNut, fish_guy! Definitely pull up a stump and join in. They guys from down under pass out the brews and the guys from across the pond add some unique perspectives.

Sorry, can't offer you advise on PBlank. But it won't be long before others do.

_________________
"To anger a conservative, lie to him. To anger a liberal, tell him the truth." - Theodore Roosevelt

"The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it." - Albert Einstein
Back to top
View user's profile
Ominivision1
Super Member
Super Member


Joined: Sep 20, 2010
Posts: 2985
Location: Iowa

PostPosted: Thu Dec 09, 2010 9:22 am    Post subject: Re: No Database Treeview Reply with quote

fish_guy10

I've been using pointblank since v1.8 and I always had to start my own database from my reloads. Once you add a firearm, then you can add a load for it, then enter target shooting results and it will give loads of info.

I'm not aware that it comes with a pre-installed database, if I'm wrong then Dallan C will let us know.

_________________
Regards

Limitations are but boundaries created inside our minds.
Back to top
View user's profile Photo Gallery
DallanC
Site Admin
Site Admin


Joined: Jan 18, 2005
Posts: 3151
Location: Utah

PostPosted: Thu Dec 09, 2010 2:23 pm    Post subject: Re: No Database Treeview Reply with quote

fish_guy10 wrote:
Hello. I found this site, probably like others, while searching for ballistic software; looks like a place to pull up a chair, pour a glass of sippin' whiskey, and stay awhile.

Welcome, glad to have you!

Quote::
Anyway, I downloaded the PointBlank Software and it seems to be a great product. I am having a few issues, the most frustrating being that when I go to the Ballistics "tab" or menu, there is no database tree on the left. The load variables input are on the left.

I can go back out to the "Load Database" tab, click on a different load or target and then go back into the Ballistics tab and it will have changed the load.

Any words of advice?


Ah yes. I can explain this.

So one problem with PointBlank, is that there are two distinctly different types of users. Type 1 doesnt care about load data, they just want to be able to quickly input different variables and compute the result. Type 2 doesnt care about inputing and computing data directly, they want to calculate their load data.

So when I created the new version, I kept this in mind. Anyone can switch to the ballistics tab and input any data they want and compute it, quickly and easily.

If someone wants to compute data from a load in the database, he simply browses to that load in the database, then clicks to the Ballistics tab. Doing so will copy over that load data into the ballistics calculator field.

If for example, you want to compute and compare 2 different loads, You browse to load A, switch to the ballistics tab, you should then see your load data copied over. On the ballistics tab, switch to Load 2. Now go back to the database treeview and select the next load. Switching back to the Ballistics calculator will now copy the load data into the Load 2 tab.

So switching back and forth between database treeview and the ballistics calculator will change the data ... a few people have gotten confused with this, so possibly I might need to add a popup box alerting the user that switching to the ballistics view will result in data being copied over (maybe a yes / no ability).

Does this help? I am open to suggestions to streamline this and make it more intuative, but bottom line is we have 2 distinctly different types of users and the way they want it to behave is slightly at odds with each other.


-Dallanc
Back to top
View user's profile Photo Gallery
chambered221
Super Member
Super Member


Joined: Aug 17, 2007
Posts: 3444
Location: Lost for good !!!

PostPosted: Thu Dec 09, 2010 5:55 pm    Post subject: Re: No Database Treeview Reply with quote

fish_guy10 wrote:
looks like a place to pull up a chair, pour a glass of sippin' whiskey, and stay awhile.

Yes it is..........Welcome to Hunting Nut !!!

_________________
Ask as many people needed, sooner or later your question will be answered the way you want it answered !!!

A free people ought not only to be armed and disciplined, but they should have sufficient arms and ammunition to maintain a status of independence from any who might attempt to abuse them, which would include their own government.
~George Washington
Back to top
View user's profile Photo Gallery
NewB
Rookie Member
Rookie Member


Joined: May 23, 2013
Posts: 7

PostPosted: Thu May 23, 2013 12:19 pm    Post subject: Re: No Database Treeview Reply with quote

I'm kinda lost here too. I dont see a 300 win mag. Also, I got into adding a weapon and bullet dia. there was no .300 for me to select.

All those slk files dont seem to help. I cant find a path to access them.
Back to top
View user's profile
DallanC
Site Admin
Site Admin


Joined: Jan 18, 2005
Posts: 3151
Location: Utah

PostPosted: Thu May 23, 2013 4:34 pm    Post subject: Re: No Database Treeview Reply with quote

The SLK files should be in the same folder as the PBPatcher.exe and the PointBlank.exe, it shouldnt be trying to load them from any other folder. Please verify if this is the case.

There is no reason for most users to ever open the calibers file, it should contain most all common calibers as is, including .300WM (users with wildcats and other custom calibers can edit the users_calibers.slk file).

SLK is just a very old yet very common spreadsheet format. I've concidered converting over to XML but few users have XML editors or understand how to edit it in a text editor.


-DallanC
Back to top
View user's profile Photo Gallery
NewB
Rookie Member
Rookie Member


Joined: May 23, 2013
Posts: 7

PostPosted: Fri May 24, 2013 3:13 am    Post subject: Re: No Database Treeview Reply with quote

If I do load database, new firearm, I have to go into .308 to find any .300's and no, .300 wm or win mag is NOT there. Closesest is 300 um and that's not the same. But when I click on it or any of them I get a bunch of blanks ti fill out all the blanks about that gun. I was hoping the database was or could be loaded so I can play with many choices to find what's best.

ps, yes all the slk files are all in the same point blank main file location/folder.
Back to top
View user's profile
DallanC
Site Admin
Site Admin


Joined: Jan 18, 2005
Posts: 3151
Location: Utah

PostPosted: Fri May 24, 2013 9:46 am    Post subject: Re: No Database Treeview Reply with quote

Technically, .30cal bullets are .308 diameter, which is what this is listed under. Internally things are organized by bullet diameter hence the .308 section including the 30 cal bullets.

I will look into clarifying this.

.300 Winchester is listed however.


-DallanC
Back to top
View user's profile Photo Gallery
NewB
Rookie Member
Rookie Member


Joined: May 23, 2013
Posts: 7

PostPosted: Fri May 24, 2013 2:26 pm    Post subject: Re: No Database Treeview Reply with quote

yes 300 win, am looking for 300 win mag not the 300 um (ultra mag) or 300 wsm
Back to top
View user's profile
Griz358
Rookie Member
Rookie Member


Joined: Jun 15, 2011
Posts: 1

PostPosted: Mon Nov 09, 2015 2:18 pm    Post subject: Re: No Database Treeview Reply with quote

Had the same problem as FishGuy after switching to Vn. 2 of the program. Problem solved, Dallan. Very slick program. I'm sending in my $30. Very Happy
Back to top
View user's profile
DallanC
Site Admin
Site Admin


Joined: Jan 18, 2005
Posts: 3151
Location: Utah

PostPosted: Mon Nov 09, 2015 3:32 pm    Post subject: Re: No Database Treeview Reply with quote

Glad you like it and find it useful.

The mobile version (first iteration) is nearly done as well. Its quite simple compared to the main program, primarily designed for recording notes at the range, or computing a quick trajectory. Need to finish up the data importing into the PC version along with a few minor tweaks.


-DallanC
Back to top
View user's profile Photo Gallery
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index » PointBlank Software
Page 1 of 1
All times are GMT - 7 Hours



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Advertisements
 


Valid CSS! Valid HTML 4.01!
Click to check if this page is realy HTML 4.01 compliant for speed :)

All logos and trademarks in this site are property of HuntingNut.com.
The comments are property of their posters, all the rest © 2011 by HuntingNut.com
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy

.: Upgraded to DragonFly 9.2 by Dizfunkshunal :.